مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ همه چیز درباره آن

ساخت وبلاگ

معنای مضمون‌ قیمت افزوده چه است؟

قیمت افزوده که در لهجه انگلیسی با تیتر Value added شناخته می‌شود، به ارزشی گفته می گردد که در روند ایجاد یک فرآورده به کالای واسطه ای یا این که به عبارتی مواد اول متاع اضافه می‌گردد. اما قیمت افزوده مختص به یک مال وجود ندارد، بلکه به مراحل ساخت‌و‌ساز دارای ربط میباشد.

در یک تمجید ظریف قیمت افزوده به ارتقا قیمت مبلغی محصول در طول فرایند ساخت و ساز گفته میشود. با عبور یک فرآورده از هر اصول حسابداری چیست؟ مرحله از ساخت‌و‌ساز مال ارزشی به متاع اضافه می‌گردد که به آن قیمت افزوده می‌گوییم. قیمت افزوده را میتوانیم برابر با اختلاف میان قیمت جنس ایجاد گردیده با تمام قیمت مواد اول یک جنس بدانیم.

از جمله در صورتی تنظیم یک کیلو شیرینی، 200 تومان شکر، 300 تومان، 300 تومان آرد، 350 تومان تخم مرغ و 450 تومان از سایر مورد ها نخستین مصرف شده باشد و در غایت مال آخرین گردیده را به ارزش 5000 تومان بفروشیم، قیمت افزوده این یک کیلو شیرینی 3700 تومان خواهد بود.

مالیات بر قیمت افزوده چه می باشد؟

 

تعاریف زیادی از این مالیات ارائه شده‌است. در تصویب شده ماده 3 ضابطه مالیات قیمت افزوده سازمان مالیاتی مجموع مرز و بوم این سیرتکامل تمجید شده‌است:

 

مالیات بر قیمت افزوده: مالیات غیر مستقیمی میباشد که بر تفاوت در بین قیمت کالاها و سرویس ها عرضه گردیده گرانبها کالاها و سرویس ها خریداری یا این که علم آموزی گردیده در یک زمان مشخص و معلوم اوضاع می شود.”

طبق ماده 3 ضابطه مالیات بر قیمت افزوده، به تفاوت در بین قیمت کالاها و سرویس ها عرضه گردیده گرانبها محصول یا این که سرویس ها خریداری یا این که علم آموزی گردیده در یک زمان معلوم، بها افزوده گفته میگردد. این مضمون‌ به پروسه ایجاد مربوط میباشد و خیر به کالای خاص. مالیات بها افزوده نوعی مالیات عام (بر مردم کالاها و سرویس ها مگر موردها معاف وابستگی می گیرد) میباشد که به طور چندین مرحله‌ای از اضافه قیمت کالاهای ساخت گردیده یا این که سرویس ها ارائه گردیده در فرایند متفاوت ساخت و ساز و توزیع دریافت می شود.

 

به عبارت دیگر مالیات بر بها افزوده مالیاتی میباشد که در زمان مراحل ساخت و سرویس ها از محل ساخت‌و‌ساز تا فروش جنس به مشتری نهائی، گام به گام دریافت می گردد. مالیات بها افزوده برای مصرف پباده سازی شده‌است که مصرف کنندگان آن را در طی خرید خویش میپردازند که‌این مالیات بوسیله فروشندگان گردآوری گردیده و از این نحوه در چنگ سازمان کارها مالیاتی قرار میگیرد.

 

این مالیات به طور غیر تصاعدی در‌این زنجیره جای دارد: واردات، ساخت و ساز، توزیع و مصرف که نهایتا مصرف کنندگان پرداخت کننده آن می باشند. درین مالیات، نباید مالیاتی به وسیله ساخت‌و‌ساز کنندگان پرداخت گردد و بایستی مصرف کننده آخری تنها این مالیات را بپردازد؛ به این ترتیب تولیدکنندگان پرداختی و مالیاتی که بابت خرید مواد اول و بقیه کالاها را انجام داده اند از خریداران اخذ کرده و ما به التفاوت را به دولت پرداخت می نمایند.

کالاهایی که مالیات بها افزوده به آنها وابستگی می‌گیرد کدام میباشد؟

 

مالیات بر قیمت افزوده مشتمل بر کل سرویس ها و کالاهایی که در جمهوری اسلامی ایران به فروش می‌رسد میشود ولی دارنده چندین استثنا میباشد: سیگار و سوخت هواپیما دو کالای خاص می باشند که به هریک به ترتیب 12 و 20 درصد مالیات بها افزوده وابستگی می‌گیرد؛ به محصول ها کشاورزی فرآوری نشده، کالاهای اصلی (برنج، روغن، گوشت و…) و سرویس ها بهداشتی مالیات بر بها افزوده وابستگی نمی گیرد.

طرز احتساب مالیات بر قیمت افزوده

 

برای مثال، آفریننده خودرو (با اسم ذهنی خودروسازان آسیا) را در لحاظ بگیرید که در کشوری با نرخ 10% مالیات بر قیمت افزوده فعالیت دارد.

 

کمپانی خودروسازان مواد ناپخته را با بها 2 میلیون ریال خریداری می نماید که طبیعتاً مالیات بر قیمت افزوده ی آن 200,000 ریال میباشد که می بایست به دولت پرداخت نماید. عده ارزش مجموع در‌این حالت 2,200,000 می‌شود.

خودروسازان تولیدها ایجاد گردیده را به بها 5 میلیون ریال به علاوه 500,000 ریال بها افزوده و عده کلی 5,500,000 ریال به توزیع کننده می‌فروشد. در‌این‌حالت‌ سازنده صرفا 300,000 ریال تحت عنوان مالیات بر بها افزوده را به دولت پرداخت نموده است. همان آفریننده 10% سودی که در‌این مراحل به دست آورده میباشد ( 3 میلیون ریال) را تحت عنوان VAT پرداخت می نماید.

در غایت توزیع کننده این فرآورده را با بها 10 میلیون ریال که قیمت افزوده آن 1000,000ریال می توان به مصرف کننده پایانی می‌فروشد که توده تمام آن 11 میلیون ریال میگردد. توزیع کننده درین مرحله 500,000 ریال را تحت عنوان مالیات بر قیمت افزوده پرداخت می نماید. 500000 ریال مابقی را سازنده در مرحله پیشین پرداخت نموده است و همان توزیع کننده درین مرحله 10% سودخالص خویش را پرداخت می نماید.

 

شیوه ارسال اظهارنامه قیمت افزوده و پرداخت مالیات بها افزوده

 

در‌پی نیز به طور قدم به قدم شیوه ارسال اظهارنامه قیمت افزوده و طرز پرداخت مالیات قیمت افزوده را توضیح داده ایم.

 

1 – در انتها هر سه ماه میبایست اظهارنامه قیمت افزوده را از روش سامانه یک دست مالیات بر بها افزوده به نشانی evat.ir تثبیت نمود. بعداز ورود به وب سایت نام برده با شیت تحت روبرو گردیده و روی آیتم ی تسلیم اظهارنامه ی معمولی کلیک می‌نماییم:

در‌این مرحله کاغذ جدیدی گشوده می‌گردد که بایستی داده ها مرتبط با معامله را طبق دفتر ها در آن تثبیت کرد. جدول ۱ داده ها مرتبط با فروش و جدول 2 مرتبط با داده ها خرید می باشد. در ستون نخستین بایستی واحد سنجش فروشی که مشمول مالیات بر بها افزوده می شود و در ستون دوم واحد سنجش فروش معاف از مالیات قیمت افزوده تثبیت شود. فریم مرتبط با مالیات و عارضه ها متعلقه به طور اتوماتیک احتساب و تثبیت می گردد (۶% مالیات و ۳% دلایل) معلوم میگردد. ستون چهارم این جدول، توده فروش فصل می باشد که‌این عدد میبایست با ترازو فروشی که در شکل معاملات فصلی یک کدام از باشد. در جدول ۲ نیز به همین ترتیب داده ها مرتبط با خرید را وارد می نماییم.

6 – جهت تثبیت موقت و تایید اظهارنامه مالیات بر بها افزوده به ذیل ورقه مراجعه کرده و بعداز تایید درستی مندرجات اظهارنامه قاب مرتبط با اسم و اسم خانوادگی را کامل شدن کرده و جهت رفتن به مرحله ی آنگاه کلیک می نماییم:

7 – بعداز تایید آخرین اظهارنامه شیت ای گشوده میگردد که دربرگیرنده شماره تثبیت تسلیم اظهارنامه، شناسه نام نویسی، تاریخ تثبیت تسلیم اظهارنامه و داده ها تایید کننده میباشد:

پس از اخذ کد رهگیری که در مرحله پیشین انجام شد نسبت به صادر شدن قبض و پرداخت مالیات بر قیمت افزوده مبادرت می نماییم، قابل ذکر میباشد پرداخت مالیات بر بها افزوده از روش قبض صادر گردیده، فقط از درگاه های خزانه ملی دربرگیرنده مراجعه حضوری به خزانه، ایتنرنت خزانه ملی، تلفن خزانه ملی، دستگاهای خویش پرداز خزانه ملی و یا این که دستگاه های کارت خوان خزانه ملی قابلیت پذیر هست.

رسیدگی به مالیات بر بها افزوده

 

پذیرش اعتبار مالیاتی مودیان مستلزم مشمولیت آنها در نظام مالیات بر بها افزوده، تثبیت‌اسم در سامانه مالیات بر قیمت افزوده، داشتن گواهینامه تثبیت‌اسم و داشتن مدارک مثبته و مقبول سازمان میزان دارایی مشتمل بر شکل‌اکانت، سندها پرداخت بهای مال و سرویس ها و مالیات به عارضه ها قیمت افزوده، شناسایی فروشنده، در دست گرفتن سندها حمل، رسید انبار و … حسب گزینه (که با در حیث به دست آوردن طریق فعالیت مودی متعدد میباشد) خواهد بود. داشتن گواهینامه تثبیت‌اسم و سوای درج اسم مودی (فروشنده) در فهرست مودیان تثبیت‌اسم گردیده فاقد اعتبار مالیاتی در طول انجام داد و ستد (شرکتهایی که به انگیزه تخلف در لیست سیاه میزان دارایی قرار دارا‌هستند) شرط کافی برای شناسایی داد و ستد و پذیرش اعتبار مالیاتی نخواهد بود.

مدارک موردنیاز رسیدگی مالیات قیمت افزوده

 

مدارک مایحتاج برای گرد هم آیی رسیدگی کارشناسان و ممیزین اداره تمام مالیات بر قیمت افزوده به شرح پایین است:

 

تراز آزمایشی (دست کم چهار ستونی) در سطح تمام، معلوم و تفصیلی به ترتیب برای عصر های (فصل بهار، فصل‌تابستان، فصل پاییز و فصل زمستان) سال آیتم رسیدگی.

تراز آزمایشی (دست کم چهار ستونی) در سطح تمام، مشخص و تفصیلی سالیانه قبلی و پس از بستن حسابهای موقت برای سال مالی آیتم رسیدگی.

گردش اکانت درآمدهای عملیاتی (سرویس ها و فروش) به ترتیب برای زمان های (فصل بهار، فصل تابستان، فصل پاییز و فصل‌زمستان) سال آیتم رسیدگی.

گردش اکانت درآمدهای غیر عملیاتی به ترتیب برای زمان های (فصل بهار، فصل تابستان، فصل پاییز و فصل‌زمستان) سال گزینه رسیدگی.

گردش اکانت مالیات بر بها افزوده به ترتیب برای زمان های (فصل بهار، فصل‌تابستان، فصل پاییز و فصل زمستان) سال آیتم رسیدگی.

تصویر اولی و نهایی فاکتور قانونی فروش به ترتیب برای عصر های (فصل بهار، فصل تابستان، فصل‌پاییز و فصل‌زمستان) سال گزینه رسیدگی. (شرکتهای بازرگانی و تولیدی)

تصویر شکل شرایط های ارسالی (موسسات پیمانکاری)

تصویر صورتحساب (فاکتور) های خرید باعث به تولید اعتبار مالیاتی از هر کمپانی (یک مثال)

تصویر همه اسناد سبز گمرکی و بقیه مدارک مرتبط با تولید اعتبار مالیاتی

تصویر اوراق فروش داراییها و جدول فروش داراییهای اثبات متشکل از بهای کل گردیده کالای فروش رفتهو بهای فروش و قیمت دفتری.

گردش اکانت بهره وزیان انباشته.

گردش اکانت تعدیلات حسابداری و انباشته.

گردش موجودی مواد و فرآورده.

محاسبات بها کل گردیده درباره‌ی کالاهای تولیدی و سرویس ها ارایه گردیده.

تصویر اظهار طومار تلاش سال گزینه رسیدگی.

تصویر گزارش حسابرسی مالی.

تصویر برگ تشخیص تلاش سال گزینه رسیدگی.

تصویر شکل حسابهای بانکی بهمراه شکل تضاد آنان برای سال آیتم رسیدگی.

کامل شدن فرم های مربوطه.

 

سامانه مالیات بر قیمت افزوده

 

طبق ضابطه مالیات بر قیمت افزوده نیز می بایست به طور فصلی (هر 3 ماه یکبار) پرداخت گردد. کسب و شغل های مشمول پرداخت مالیات بر قیمت افزوده وظیفه دارا‌هستند تا نهایتا 15 روز بعد از آخر هر فصل آموزش فعال سازی رمز پویا بانک ملت با مراجعه به سامانه مالیات بر قیمت افزوده به نشانی www.evat.ir نسبت به پرداخت مالیات قیمت افزوده مبادرت نمایند. در حالتی که که پرداخت مالیات قیمت افزوده در مقطع برهه زمانی رسمی پرداخت نشود، جریمه دیرکرد در پرداخت به مبلغ متبوع اضافه می‌شود. پرداخت این مبالغ به طور آنلاین از روش سامانه مالیات بر قیمت افزوده قابلیت پذیر میباشد.

 

کاربرانی که تا به اکنون این عمل را انجام نداده اند می بایست در آغاز از روش سامانه نام نویسی خویش را انجام دهند و اسم کاربری و سر عبور اخذ نمایند. آن گاه می‌توانند نسبت به ارسال اظهارنامه مبادرت کنند.

 

همینطور مودیان مالیاتی که عشق و علاقه مند به اخذ گواهینامه قیمت افزوده می باشند نیز می‌توانند از روش نصیب مدیریتی سامانه به نشانی www.evat.ir در منوی گواهینامه ثبت نام کرده و گواهینامه قیمت افزوده خویش را اخذ نمایند.

مشمولین نام نویسی مالیات بها افزوده (فراخوان مالیات بها افزوده)

 

ماده 18- مودیان مکلفند به ترتیبی که سازمان کارها مالیاتی میهن انتخاب واعلام می کند نسبت به ارائه داده ها درخواستی سازمان ذکر شده وتکمیل فرمهای مربوطه مبادرت وثبت اسم کنند.

فراخوان مرحله نخستین (1387/7/1)

 

همگی وارد کنندگان؛

تمامی صادر کنندگان؛

تمامی فعالان اقتصادی که تمام فروش کالاها و ارائه سرویس ها آن ها در سال 1386 سه میلیارد ریال یا این که بیشتر بوده میباشد؛

همه فعالان اقتصادی که کل فروش کالاها و ارائه سرویس ها آن‌ها در پنج ماهه آغازین سال 1387، یک میلیارد و دویست پنجاه میلیون ریال یا این که بیشتر بوده میباشد.

 

فراخوان مرحله دوم (1388/7/1)

 

کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی که برای آنان مجوز تأسیس و پروانه‌ی افتتاح از وزارتخانه‌ی ذیربط صادر گردیده یا این که می گردد؛

منفعت‌برداران معادن؛

ارائه دهندگان سرویس ها حسابرسی، حسابداری و دفترداری و همینطور سرویس ها مالی؛

حسابداران قانونی شاغل و شرکت ها حسابرسی عضو جامعه حسابداران قانونی کشور ایران؛

ارائه دهندگان سرویس ها مدیریتی و مشورت کردن‌ای؛

ارائه دهندگان اشکال سرویس ها انفورماتیک، رایانه‌ای اعم از دشوار افزاری، قابل انعطاف افزاری و پباده سازی سیستم؛

متل‌ها و هتل‌های سه ستاره و فراتر؛

بنکداران، عمده فروش‌ها، مغازه‌های وسیع، واسطه‌های مالی، نمایندگان توزیع کالاهای داخلی و وارد شده و صاحبان انبارها؛

نمایندگان موسسه‌های تجاری و صنعتی، اعم از داخلی و فرنگی؛

مؤسسات حمل و نقل موتوری و باربری دارنده جواز از مراجع ذیربط، زمینی، دریایی و هوایی باربری (به استثناء واحدهایی که تنهاً به دستور حمل و نقل مسافر اشتغال دارا هستند)؛

مؤسسات مهندسی و مهندسی مشاور؛

مؤسسات تبلیغاتی و بازاریابی.

 

فراخوان مرحله سوم(1389/1/1)

 

تمامی افراد حقیقی و واقعی و حقوقی که مبتنی بر موقعیت فرآیند اولیه و دوم نام نویسی، مشمول اجرای نظام مالیات بر قیمت افزوده نگردیده‌اند، در شرایطی‌که که در سال 1387 یا این که 1388 تمام فروش کالاها ارائه سرویس ها(غیر معاف یا این که معاف و غیر معاف) آنان سه میلیارد ریال و فراتر می‌باشد.

فراخوان مرحله چهارم (1389/7/1)

هه افراد واقعی و حقوقی که براساس موقعیت روند نخستین ، دوم و سوم ثبتنام، مشمول اجرای نظـام مالیـات بـر بها افزوده نگردیده اند، در حالتی‌که که شاغل به عمل های زیر (به عنوان مثال فعالیتهای مورد بند «ب» ماده96قانون مالیاتهای بی واسطه) باشند، با هر واحد سنجش فروش یا این که درآمد، مشمول مرحله چهارم نام نویسی ، آمـوزش و اجرای ضابطه خواهند بود.

صاحبان کارخانه های صنعتی (اعم از صنفی وغیر صنفی که دارنده دست کم برق سه فاز 50 آمپرباشد)؛

فروشندگان طلا جواهرات و جواهر؛

فروشندگان آهن آلات؛

صاحبان تالارهای پذیرائی ورستوران ها؛

صاحبان متل وهتل های یک و دوستاره و هتل سوئیت؛

صاحبان نمایشگاه هاو دکان های خودرو و بنگاه معاملات املاک؛

صاحبان تعمیرگاه های مجاز خودرو؛

چاپخانه داران ؛

صاحبان دفاتراسناد قانونی؛

صاحبان مرکزها ارتباطات رایانه ای، دفترها سرویس ها ارتباطی (دفتـر خـدمات مشـترکین تلفـن همـراه وآژانـس هـای پستی) و دفتر ها سرویس ها دولت الکترونیک، پلیس+10 و دفتر ها سرویس ها الکترونیک شهر؛

صاحبان دفاترخدمات مسافرتی و جهانگردی؛

صاحبان سینماها، تماشاخانه هاو جای های تفریحی و ورزشی.

فراخوان مرحله پنجم (1390/7/1)

همگی افراد حقوقی که مبنی بر وضعیت فرآیند اولیه، دوم، سوم و چهارم نام نویسی، مشمول اجرای نظام مالیات بر قیمت افزوده نگردیده اند، در شرایطی‌که که در هریک از سال های 1387، 1388، یا این که 1389 کل کالاها و ارائه سرویس ها(غیر معاف یا این که معاف غیر معاف) آنان یک میلیارد ریال و بیشتر باشد.

فراخوان مرحله ششم (1394/1/1)

افراد حقوقی و همینطور حقیقی و واقعی(صرف لحاظ از مبلغ فروش هر ساله) زمینه ماده 98 ضابطه مالیات های بدون واسطه که به عمل های ذیل اشتغال دارا‌هستند:

چلوکبابی ها، تالار های غذاخوری، سفره منزل های سنتی و اغذیه فروشی های زنجیره ای با مالکیت واحد و با هویت و تیتر تجاری واحد سوای مساحت محل کسب و فعالیت و نوع جواز

فراخوان مرحله هفتم (1395/7/1)

همگی افراد حقوقی فعال با هر وسعت از فروش و یا این که درآمد از محل عرضه متاع و ارائه سرویس ها مشمول که موجب فراخوان های پیشین(فراخوان مرحله اولیه تا ششم) تا کنون برای اجرای ضابطه فراخوان نشده اند، به استثنای افراد حقوقی با کار های تنهاً معاف زمینه ماده 12 ضابطه مالیات بر قیمت افزوده

تاریخچه قیمت افزوده

به خواسته اجرای این مالیات در کشور‌ایران، لایحه آن برای اولی توشه در دی ماه ۱۳۶۶ به مجلس شورای اسلامی برده شد. این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس گزینه آنالیز قرار گرفت و بعد از اعمال نظرها موافق و مخالف به صحن علنی مجلس رفت که بعداز ثبت ۶ ماده از آن سازه به تقاضای دولت و به جهت اجرای سیاست ثبت بها‌ها به دولت بازگردانده شد.

دسال ۱۳۷۰ قسمت کارها مالی صندوق دربین‌المللی پول، در راستای تصحیح نظام مالیاتی کشور‌ایران، اجرای سیاست مالیات بر بها افزوده را بعنوان یک کدام از کارداران اساسی ارتقاء کوشش و تصحیح نظام مالیاتی توصیه نمود. با اعتنا به نظرها کارشناسان صندوق میان‌المللی پول، مطالعات و چک‌های زیادی دراین مورد در وزارت کارها اقتصادی و میزان دارایی شکل فعال سازی رمز پویا بانک صادرات عهده دار شد و اجرای مالیات بر بها افزوده در سمینارها و کمیته‌های گوناگون علمی با حضور کارشناسان داخلی و فرنگی گزینه تأکید قرار گرفت، وزارت کارها اقتصادی و میزان دارایی در راستای طرح ساماندهی اقتصادی سرزمین، انجام اصلاحات اصلی در سیستم مالیاتی برای مثال حذف گونه های معافیتها، حذف گونه های عارضه ها وگسترش اساس مالیاتی را با تأکید خاص بر کوشش نظام مالیاتی، آغاز نمود و مطالعات تازه قابلیت و امکان‌سنجی در این باره به فعالیت آورد.

با دقت به اهمیت توسعه شالوده مالیاتی بعنوان یک کدام از اصول اصلی سیاستهای مالی طرح ساماندهی اقتصاد مملکت، معاونت درآمدهای مالیاتی وزارت کارها اقتصادی و بودجه مطالعات علمی زیادی را با در لحاظ دریافت کردن مختصات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میهن در مسئله اجرای مالیات بر بها افزوده، از دی ماه ۱۳۷۶ ابتدا کرد.

لایحه مالیات بر قیمت افزوده، در حال حاضر با در حیث دریافت کردن اثرات اقتصادی ناشی از اجرای این مالیات با اصلاحات و بازنگری‌های گوناگون، به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. ضابطه مالیات قیمت افزوده با اختیارات ناشی از ماده ۸۵ قانون اساسی کشور کشور ایران در ۵۳ ماده و ۴۷ تبصره در تاریخ ۱۳۸۷/۲/۱۷ در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مصوب‌میباشد تا در زمان آزمایشی ۵ سال از تاریخ اولیه مهرماه ۱۳۸۷ به اجرا نهاده گردد. از اولِ سال ۱۳۹۳ ترازو این نوع از مالیات در کشور ایران مجدداً ارتقاء یافت و از ۶ درصد به 9 درصد تغییر‌و تحول کرد.

ملزومات خریدار در زمینه ی بها افزوده

در شکل خرید متاع و یا این که سرویس در حالتی‌که تامین کننده این جنس و سرویس ها، مودی مالیات و دلایل بر بها افزوده باشد و با اعتنا به مقررات روان اداره قیمت افزوده علاوه بر وجه فرآورده و سرویس ها ارائه گردیده، مالیات و دلایل بر قیمت ازوده را هم از کمپانی مطالبه کند خریدار بایستی به طبعً سلسله مراتب تحت را رعایت نمائید:

1 – اخذ فاکتور قانونی طبق ملزومات و مثال استاندارد سازمان کارها مالیاتی که در برگیرنده داده ها بی نقص خریدار و فروشنده دربرگیرنده اسم بی نقص کمپانی، شماره سریال و تاریخ، شماره اقتصادی یا این که شناسه ملی خریدار و فروشنده، نشانی و کد پستی باشد.

2 – اخذ مدرک بها افزوده تامین کننده جنس و سرویس ها که از نگاه تاریخی معتبر باشد. اعتبار مدرک بها افزوده تامین کننده جنس و سرویس از تارنما https://www.evat.ir/ و از مسیر پایین قابل در اختیار گرفتن می­‌باشد.

3 – بعداز داخل شدن به‌این نصیب می­اقتدار با کاوش اسم مودی، شماره اقتصادی، شناسه ملی و یا این که شماره تثبیت، داده ها بی نقص تامین کننده مال و سرویس ها از مشاهده و با فاکتور دریافتی هم خوانی بخشید.

بعد از اطمینان از صدق داده ها نوشته شده در فاکتور و اعتبار داشتن تامین کننده فرآورده و سرویس، وجه فاکتور پرداخت و مالیات و عارضه ها قیمت افزوده پرداختی تحت عنوان پیش پرداخت کمپانی در حسابها باقی می¬ماند و در طول ارسال اظهارنامه قیمت افزوده این اعتبارات پرداخت گردیده می¬تواند از تعهدات کمپانی کسر و مابه التفاوت به اداره بها افزوده پرداخت خواهد شد.

5 – نسخه برداری فاکتور و مدارک اعتبار تامین کننده مال و سرویس ها که تحت عنوان پیش پرداخت به اداره بها افزوده شناسایی و تثبیت می¬شود در مستندات کمپانی می بایست آرشیو و حفظ خواهد شد تا در مزان رسیدگی بها افزوده از طرف اداره بها افزوده و ممیزان مالیاتی از کمپانی مطالبه گردد.

لازمات فروشنده در خصوص قیمت افزوده

هر شرکتی مکلف میباشد با اعتنا به ضوابط سرازیر مالیات و عارضه ها بر قیمت افزوده سلسله مراتب تحت را رعایت کند:

 

1 – اخذ سند اعتبار قیمت افزوده از اداره مربوطه و تمدید آن در وقتی که منقضی می شود.

2 – صادر شدن فاکتور قانونی طبق لازمات و مثال استاندارد سازمان کارها مالیاتی که در برگیرنده داده ها بدون نقص خریدار و فروشنده مشتمل بر اسم بی نقص کمپانی، شماره سریال و تاریخ، شماره اقتصادی یا این که شناسه ملی خریدار و فروشنده، نشانی و کد پستی باشد.

ارسال اظهارنامه قیمت افزوده در 15 روز پس از اتمام هر فصل طبق ضوابط روان اداره مالیات و دلایل بر قیمت افزوده.

4 – کمپانی مکلف میباشد که به اندازه کل درآمدهای عملیاتی و غیر عملیاتی خویش که طبق قانون ها بها افزوده جزء جنس و سرویس ها معاف محسوب نمی­شوند، در زمان هر فصل و به ازاء هر فاکتور درآمدی که صادر می­کند مالیات و دلایل بر بها افزوده را طبق ضوابط سرازیر شناسایی کرده و در انتها هر فصل بعداز تهاتر با پیش پرداختهای مالیاتی پرداخت گردیده در طول به عبارتی فصل اظهارنامه مالیاتی را کامل شدن و مابه التفاوت را پرداخت کند.

 

5 – در شرایطی که مابه التفاوت تعهدات مالیات و عارضه ها کمپانی با پیش پرداخت مالیات و دلایل، به بستانکاری کمپانی منجر گردد، این بستانکاری می‌­تواند به زمان های آتی منتقل گردیده و یا این که از سازمان کارها مالیاتی درخواست تسویه و عودت آن را داشت

در اینصورت بایستی طومار درخواست عودت به سازمان کارها مالیاتی ارسال گردیده و اداره قیمت افزوده بعداز رسیدگی مالیاتی بها افزوده کمپانی متبوع تا پایانی عصر و اطمینان از نداشتن بدهی قیمت افزوده در کمپانی درخواست دهنده، نسبت به عودت آن مبادرت خواهد کرد.

اعتراض به سندها مطالبه و برگ استرداد بها افزوده

قابلیت اعتراض به سندها مطالبه وجود دارااست، در‌پی حالت، مهلت وقتی و روش اعتراض به مالیات و عارضه ها رقم خورده را توضیح می‌دهیم و جزئیات مرتبط با هر یک را به صورت مفصل ذکر می‌کنیم:

موقعیت، مهلت وقتی و طرز اعتراض به مالیات و عارضه ها رقم خورده

درصورتی که که فرد یا این که کمپانی مودی نسبت به شیت مطالبات مالیات با برگ استرداد اضافه پرداختی اعتراض داشته باشد، میتواند کاسه بازه زمانی ۲۰ روز بعد از ابلاغ سندها مطالبه مالیات اعتراض کتبی خویش را به اداره کارها مالیاتی مربوط برای رفع اختلاف تسلیم کند و در شکل رفع اختلاف با مدیر کارها مالیاتی مربوطه، پرونده مختومه میگردد.

البته در صورتیکه مودی در مهلت نام برده کتبا اعتراض ننماید، مبالغ درج شده در شیت مطالبه مالیات و یا این که برگ استرداد مالیات اضافه پرداختی، حسب آیتم قطعی محسوب میگردد. اگر که مودی پیاله مهلت مقرر اعتراض خویش را کتبا به اداره کارها مالیاتی مربوط تسلیم کند، البته رفع اختلاف نشده باشد و هم چنین در مواقعی که سندها نام برده ابلاغ رسمی گردیده باشد، پرونده پیاله ۲۰ روز از تاریخ اخذ اعتراض یا این که تاریخ انقضا مهلت اعتراض در موردها ابلاغ رسمی جهت رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی زمینه ضابطه مالیات های بی واسطه احاله میشود.

رای هیات بدوی قطعی و مورد نیاز الاجرا است، مگر اینکه پیاله ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای، از سوی ماموران مالیاتی و یا این که مودی گزینه اعتراض کتبی قرار گیرد که در‌این‌حالت‌ پرونده جهت رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی تجدید حیث احاله می گردد

در‌حالتی که که اعتراض به رای هیات بدوی به وسیله مودی صورت بپذیرد، ایشان می می بایست بخشی از مالیات مقبول خویش را پرداخت و نسبت به اضافی آن در مهلت مقرر اعتراض کتبی کند. در حالتی که که اعتراض مودی از سوی هیات حل اختلاف مالیاتی تجدید لحاظ مردود خواهد شد، هزینه رسیدگی مساوی یک درصد تفاوت مالیات مورد رای آیتم گلایه و مالیات ابرازی در اظهارنامه تسلیمی، به حساب آوردن و مودی ملزم به پرداخت آن خواهد بود. ما یحتاج به توضیح میباشد که رای هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر قطعی و مایحتاج الاجرا بوده و قابل طرح و تحلیل در شورای عالی مالیاتی نمیباشد.

لزوم حفظ سندها و مدارک

مودیان مشمول نظام مالیات بر بها افزوده مکلفند دفتر ها، صورتحساب ها و بقیه فرم های مربوط را به مقطع دهه بعداز سال مالی مربوطه حفظ و در شکل مراجعه ماموران مالیاتی، به آنها ارائه کنند.

سندها و مدارکی که یک مودی در نظام مالیات بر قیمت افزوده می بایست تحت عنوان سندها و مدارک مثبته تنظیم و محافظت کند عبارتند از: مدرک نام نویسی در نظام مالیات بها افزوده همگی شکل اکانت های مرتبط با داد و ستد جنس و سرویس ها دفترها رسمی نسخه ها اظهارنامه های تایید گردیده رسیدهای بانکی پرداخت مالیات و عارضه ها ورقه های اعلامیه بدهکاری و بستانکاری نوارهای صندوق ورقه ها گمرکی و حمل و نقل آموزش فعال سازی رمز پویا بانک رفاه و بیمه بقیه مستندات معاملات و عملیات

مستندسازی مبادلات با افراد نام نویسی گردیده

در نظام مالیات بر قیمت افزوده در هنگام مبادله، مودیان می بایست با صادر شدن صورتحساب به گونه ای که شماره شناسایی هرکدام از متعاملین به یار و همدم خصوصیات تجاری و زمینه داد و ستد در آن درج شود مبادرت به مستندسازی کنند و از درستی داده ها نوشته شده در آن مطمئن گردند چون این صورتحساب ها در نظام مالیات بر بها افزوده مدرک ادعای اعتبار مالیاتی هرکدام از مودیان هستند و عدم درستی هرکدام از داده ها نوشته شده در صورتحساب به معنای از دست رفتن اعتبار مالیاتی وابسته به آن خرید و فروش می‌باشد.

مستند سازی تخفیفات و کاهش بها

تخفیفات در ارزش کالاها و سرویس ها ماخذ به حساب آوردن مالیات بر قیمت افزوده نمیباشد، باید در شکل اکانت های صادره ترازو و مبلغ تخفیف معلوم شود (مراد از تخفیفات، تخفیفات اعطایی که در شکل اکانت مشخص و معلوم و از مبلغ فروش کسر شده‌است، میباشد.)

مستند سازی تخفیفات و کاهش ارزش

تخفیفات در ارزش کالاها و سرویس ها ماخذ به حساب آوردن مالیات بر بها افزوده نمی‌باشد،باید در شکل اکانت های صادره ترازو و مبلغ تخفیف معین شود.((خواسته از تخفیفات ، تخفیفات اعطایی که در شکل اکانت معلوم و از مبلغ فروش کسر شده‌است،میباشد.

مزایا و معایب‌ VAT(Value Added Tax)

همچون اکثر زمان ها ابزارهای اقتصادی، مالیات بر بها افزوده نیز دارنده مزایا و معایبی میباشد. از مزایای مالیات بر قیمت افزوده می شود به موردها تحت اشاره نمود:

توسعه مبنا مالیاتی: مالیات بر قیمت افزوده می‌تواند قسمت هایی از اقتصاد که زیر پوشش دادن آنها با به کارگیری از دیگر طریق ها مانند مالیات بر فروش، سخت میباشد را پوشش دهد.

ارتقاء درآمدهای مالیاتی: به کار گیری از مالیات بها افزوده (Value Added Tax) به جهت توسعه و گسترش اساس مالیاتی میتواند درآمدهای مالیاتی را بسیار ارتقا دهد.

کاهش هزینه دریافت مالیات: مالیات بر بها افزوده، مکانیزمی خویش اجرایی داراست. لذا احتمالاهزینه‌های گردآوری در مقایسه به بقیه نحوه‌های دریافت مالیات، ذیل‌خیس میباشد. همینطور استعمال از این طریق،‌ موجب کاهش مالیات مضاعف، کاهش فرارهای مالیاتی و کاهش وقفه وقتی پرداخت نیز میشود و به صورت کلی با معمولی سازی و همت خویش،‌ یاری شایانی به تصحیح ساختار کلی نظام مالیاتی مملکت خواهد کرد.

ولی این طریق از دریافت مالیات معایبی هم دارااست. برای مثال معایب آن می شود به هراس از ارتقا تورم در سرزمین اشاره نمود. در واقع این مالیات، ارزش مجموع گردیده فروش را در فرآیند متعدد دریافت مالیات ارتقا می‌دهد. همینطور اجرای این نحوه مستلزم انجام مطالعات ظریف و علمی و ساخت ساختار سازمانی موردنیاز میباشد. درین نصیب با مثالی شیوه کارکرد مالیات بر قیمت افزوده یا این که Value Added Tax را شرح می‌دهیم.

ضرورت طرح ریزی آموزشی در اجرای ضابطه مالیات بر قیمت افزوده

اجرای مالیات بها افزوده یکی‌از جنبه‌های اصلی این ضابطه بشمار می‌رود. همینطور ساخت آشنایی بیشتر و آگهی کافی برای مجموع اشخاصی که با نصیب مالیاتی در رابطه میباشند نیز از ضرورت‌های اجرایی مالیات بر بها افزوده بحساب میاید.

در همین راستا ضابطه مالیات بر بها افزوده را از 3 جنبه‌ی اساسی نظارت میکنیم:

اصلاحات لازم درسیاستگذاری‌های ضابطه مالیاتی قسمت نخستین میباشد که فیض‌ی این اصلاحات در پایان باعث به ساخت‌و‌ساز اصلاحیه‌های ضابطه مالیات‌ های بی واسطه شوید.

اصلاحات موردنیاز در امر مدیر مالیاتی جزء اقدامات قابل ارزیابی در نصیب دوم است که در فیض‌ی این دستور و اهمیت آن ضابطه مالیات بر بها افزوده ثبت و به مرحلهی اجرا درآمد.

نهایی قسمت و شاید هم مهم ترین آن ها، اقدامات موردنیاز جهت توسعه فرهنگ وتمدن مالیاتی و ساخت آشنایی بیشتر دربین عموم است.

در قسمت سوم، بنظر می رسد که بابت اجرایی شدن هرچه بهتر ضابطه مالیات بر بها افزوده، بالا بودن ترازو آمادگی عموم و قوی سازی آنها با وجود بسترهای مشقت بار افزاری و قابل انعطاف‌افزاری مایحتاج، میتواند بیشترین نقش را در پیروزی اجرای این ضابطه ایفا نماید.

ساخت فراگیری‌های متعدد در تمامی مقاطع، به یاروهمدم برگزاری سمینارها، کلاس‌ها وکارگاه‌های عملی و همینطور ارائه‌ی پکیج‌های آموزشی که بوسیله اساتید و اشخاص کارآزموده درس دادن می گردد، به آشنایی هرچه بیشتر اشخاص یاری می‌نماید.

کمپانی سپیدار سیستم با برگزاری سمینارها و سوله‌های عملی در‌این حوزه و همینطور ساخت و ساز پکیج آموزشی که به وسیله اساتید و بزرگان این ضابطه درس دادن می گردد، گام‌های موثری درین راستا برداشته میباشد که می‌اقتدار این فرمان را با برگزاری و بینارهای متفاوت در سراسر مرزو بوم بسط بیشتری اعطا کرد و به طور کلی وجود چنین اپلیکیشن‌هایی که سبب فرهنگ و تمدن سازی و آگهی در جامعه میگردد میتواند علاوه بر مطلع نمودن عموم، امداد رسان دولت در اجرای ضابطه مالیات بها افزوده نیز باشد.

منبع : farapayam.com

بیشتر بخوانید : آموزش ایمیل مارکتینگ

فروشگاه ساز اینترنتی و نرم افزار حسابداری...
ما را در سایت فروشگاه ساز اینترنتی و نرم افزار حسابداری دنبال می کنید

برچسب : مالیات, نویسنده : علاقمند statixafzar بازدید : 512 تاريخ : دوشنبه 15 آذر 1400 ساعت: 13:08